SAAVUTETTAVUUSSELOSTE

Tämä saavutettavuusseloste koskee seuraavia Itä-Suomen yliopiston verkko-oppimisympäristöjä:

Itä-Suomen yliopisto haluaa taata verkkosivustojensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) mukaisesti. Saavutettavuus tarkoittaa, että verkkopalvelu on suunniteltu kaikille. Saavutettavuus on verkkomaailman esteettömyyttä. Saavutettavuus on sitä, että mahdollisimman moni erilainen ihminen pystyy helposti käyttämään verkkopalvelua. Saavutettava verkkopalvelu on teknisesti virheetön, käyttöliittymältään selkeä ja sisällöltään ymmärrettävä.

Tarkastelun kohteena on palvelun yleiset, kaikille avoimet käyttöliittymät. Palvelu sisältää yhteisesti tuettuja sisältöjä, joiden saavutettavuudesta vastaa sivuston omistajat ja sisällöntuottajat (käyttäjät). Sivustot on julkaistu 1.1.2010. Seloste on laadittu 23.9.2020.

Sivuston saavutettavuutta on arvioitu sekä itse, että kolmannen osapuolen toimesta

Tekninen toteutus

UEFin verkko-oppimisympäristöt pohjautuvat avoimen lähdekoodin Moodle alustaan. Moodle on suunniteltu tarjoamaan kaikille ihmisille samanlaiset toiminnallisuudet ja samat tiedot. Tämä tarkoittaa sitä, että riippumatta henkilöiden rajoitteista, avustavista ohjelmista, näyttöjen koosta tai eri syöttölaitteista (esim. hiiri, näppäimistö tai kosketusnäyttö) verkkopalvelussa ei tulisi olla käytön esteitä.

Sivusto on suunniteltu yhteensopivaksi seuraavien selainten kanssa:

Sivuston saavutettavuus riippuu seuraavien tekniikoiden toimivuudesta:

Sivuston saavutettavuuden tila

UEFin Moodle-pohjaisten verkko-oppimisympäristöjen ulkoasu on toteutettu Mediamaisteri Oy:n toimittamalla ja ylläpitämällä Pinja-käyttöliittymällä. Pinja pyrkii täyttämään WCAG 2.1 kriteeristön tasot A-AA.

Sivusto täyttää vaatimukset osittain ja sivustolla on seuraavia puutteita

Sivustolla on käytössä H5P-toimintojen kokonaisuus, jonka toimittaja kehittää saavutettavuuden tilaa. Katso ajantasainen tilanne H5P:n eri toimintojen saavutettavuudesta täältä: https://documentation.h5p.com/content/1290410474004879128

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Palaute ja yhteystiedot

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle sähköpostitse osoitteeseen servicedesk@uef.fi. Palautteen nopeampaa käsittelyä varten voit kirjoittaa otsikoksi Saavutettavuuspalaute UEF Moodlesta / UEF Moodle groupsista / Aducate Moodlesta. Muista mainita palvelun sivu (URL), jota ilmoituksesi koskee. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivuilla saavutettavuusvaatimukset.fi kerrotaan tarkasti, kuinka valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000